NEWS

GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IBDP) ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK “TOPLUM HİZMETİ” PROJESİ

GKV Özel Liseleri bünyesinde bulunan GKV Özel Cemil Alevli Koleji tarafından yürütülen IB-CAS (Yaratıcılık+Etkinlik+Toplum Hizmeti) Programı, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra, kendilerini daha iyi tanıyarak yerel ve uluslararası sorunlara karşı duyarlılık geliştirmelerini, başkalarıyla işbirliği içinde çalışmalarını, özel yeteneklerini paylaşmalarını hedeflemektedir.

Öğrencilerimiz bu zamana kadar CAS’in üç alanında da birçok çalışma gerçekleştirmiştir. CAS kapsamında yer alan “Toplum Hizmeti” çalışmalarının amacı ise öğrencilerin kendi kapasitelerinin farkına vararak, sorumluluk alma yeteneklerinin geliştirilmesi, yerel ve/veya uluslararası topluma yararlı birer birey olmalarını sağlamaktır. Hizmet aktiviteleri başkaları için ve başkaları ile beraber işler yapmak ve buna kendini adamayı gerektirir.

Geçtiğimiz yıllarda CAS’in “Toplum Hizmeti” alanına destek vermek amacıyla Mehmet Emin - Zekiye Üstünel İlköğretim Okulu ile bir işbirliği yaptık. Bu işbirliği ile okulumuzun öğrencileri, Mehmet Emin-Zekiye Üstünel İÖO öğrencilerine gönüllü olarak ders vermektedirler. Dün gerçekleştirilen haftalık İngilizce, Kimya ve Türkçe Yaratıcı Okuma alanlarında verilen bu gönüllü derslerde GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri “Toplum Hizmeti” çalışmalarını gönülden ve başarıyla gerçekleştirmektedirler.

 


 

           
     

Copyright Gaziantep College Foundation | 2015 | All Rights Reserved