NEWS

GKV ÖZEL LİSELERİ 3. ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ EĞİTİM FORUMU’NDA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri EYP(European Youth Parliemant) Kulübü 20-23 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşen III. Üsküdar Amerikan Lisesi Eğitim Forumu’na (ÜALEF) katıldı. GKV Özel Okulları öğretmenlerinden Burcu Altınbaş ve Özlem Kara’nın rehberliğinde foruma delege olarak katılan Anadolu ve Fen Lisesinden Tunga Başkaya, İlker Ersan, İrem Duru Özkoçak, Zeynep Bilginsoy, Defne Atay, Ceren Kılyar, Begüm Güngör ve Cemil Alevli Kolejinden Berfin Çöçelli, Dicle Dalkuş, E.Yaren İlaslan, Ezgim Küçükoğlu, Melis Ocak, Nazlı Ceren Par, Serdar Özden, Öykü Meriç, Zehra Ulutaş, Melisa Ece Yılmaz, Bilge Temel, Yeliz Müftüoğlu yüksek performanslarıyla dikkat çekti. GKV Özel Cemil Alevli Kolejinden 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başarıyla mezun olarak Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşen Oğulcan Cenkcimenoğlu (Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği) III. Üsküdar Amerikan Lisesi Eğitim Forumu’na İnsan Hakları Komite Başkanı olarak, Berhan Öngen( Yeditepe Üniversitesi Çeviri Bilimi) ise Video Editörü olarak katılmıştır. Öğrencilerimiz Ulusal Forumun hem yönetici hem delegasyon ekibinde yer alarak üstün başarı göstermiş ve bizleri oldukça gururlandırmıştır.

Gençler forumda ekonomi, eğitim, insan hakları, teknoloji, dış ilişkiler, adalet, çevre ve sağlık komiteleri oluşturarak bu komitelerle ilgili önceden belirlenen sorunlar üzerine çözüm önerileri aradılar; düzenlenen oryantasyon eğitimi ile komitelerinde tanışma, kaynaşma ve konuları gözden geçirme etkinliklerinde bulundular. Komite çalışmalarına alanında uzman akademisyenlerin de katılımıyla öğrenciler uzman bakış açısıyla komite sorunlarını dinleyip bu sorunlara çözüm önerileri geliştirdiler.

Forumun son gününde İsmail Küçükkaya da öğrencilerle buluşarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. İsmail Küçükkaya “Demokratik, özgürlükçü, evrensel değerleri benimseyen, yüreği insan sevgisiyle dolu, dünya sorunlarına duyarlı ve bu sorunlar için kafa yoran, bu sorunlara çözüm üreten, Atatürkçü bir Türkiye için buradayız. Burada 4 gün boyunca konuştuğunuz konular hepimizin hassasiyetle üzerinde durduğu konular. ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ demiş Mustafa Kemal Atatürk. Sorgulayalım, eleştirelim, önce okuduklarımızı kendi süzgecimizden geçirelim, sonra kendi fikirlerimizi, çözüm önerilerimizi oluşturalım ve bunu duyurmaya çalışalım.” diyerek gençlere adeta ‘Umudunuzu yitirmeyin! mesajını yineleyerek konuşmasını tamamladı.

Forumun son gününde komite sözcüleri çözüm yönergelerini diğer komitelere sundu. Öğrenciler komite yönergelerini soru-cevap şeklinde tartıştı, ardından yönergeler oylamaya sunuldu ve Ekonomi Komitesi en yüksek oyu aldı. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin öz güven duygularının gelişimine paralel ülke sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri ve sorunlara çözüm üretebilmeleri açısından da büyük önem taşıyor. Ekip ruhu ile yürütülen çalışmalarda yeni arkadaşlıklar ve dostlukların da kapıları aralanırken öğrencilerimiz ülke ve dünya politikaları hakkında da bilgi sahibi oluyorlar. Önümüzdeki süreçlerde bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceğiz.

 


 

           
     
© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.