NEWS

GKV PRIVATE CEMIL ALEVLI COLLEGE (IB) STUDENTS ATTENDED INTERNATIONAL THINKING CONFERENCE

GKV Private Cemil Alevli College (IB) students attended the international conference “Children For A Better World” which was organized for the second time this year by the 21st Century International Integration School, headquartered in Moscow, Russia, on 12-13 February. Students from IB schools around the world took part in this conference whose main theme was international mindedness. In the conference, which was held online due to the pandemic, four different topics related to the conference title have been discussed for two days. At the conference, where IB Strategy and Development President Peter Fidzuk and Woodard Schools chief instructor Chris Wright participated as speakers, the students focused on the importance of understanding and embracing different cultures and the value that diversity adds to the world. The students emphasized the importance and advantages of seeing diversity as a wealth, approaching differences with tolerance and empathy, and growing up as a developed world citizen who is ready to live in a multicultural world. In the conference, where the issues of reintegrating the disabled or disadvantaged individuals and groups in the world into society were also discussed, students from various countries of the world shared their presentations and discussed on these issues. Cemil Alevli College (IB) 9/A class students Negar Amini, Ahmet Demir, Egemen Deniz, Çınar Çavuşoğlu, Yağmur Buğdaycıgil, Zeynep Doşkun, and C10/A class student Emin Kervancıoğlu, who attended the conference under the supervision of our school's IB CAS coordinator Berkay Tahtacı, successfully represented our school and our country. At the conference, the presentation on empathy prepared by C9/A student Negar Amini was highly appreciated. At the end of the conference, awards and certificates were presented to our school and our students by the Moscow 21st Century International Integration School for their participation and efforts.

GKV ÖZEL CEMİL ALEVLİ KOLEJİ (IB) ÖĞRENCİLERİ ULUSLARARASI DÜŞÜNEBİLİRLİK KONFERANSI’NA KATILDI

GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IB) öğrencileri 12-13 Şubat tarihlerinde merkezi Rusya’nın Moskova şehrinde bulunan 21. Yüzyıl Uluslararası Entegrasyon Okulu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği uluslararası “Children For A Better World” (Daha İyi Bir Dünya İçin Çocuklar) konferansına katıldılar. Bu seneki ana başlığı uluslararası fikirlilik olan konferansta dünyanın dört bir yanındaki IB okullarından öğrenciler yer aldılar. Pandemi nedeniyle online düzenlenen konferansta iki gün boyunca konferans başlığıyla alakalı dört ayrı konu ele alındı. IB Strateji ve Geliştirme Başkanı Peter Fidzuk ve Woodard Okulları baş eğitmeni Chris Wright’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta öğrenciler farklı kültürleri anlama ve kucaklamanın önemi, farklılıkların dünyaya kattığı değerler üzerinde durdular. Öğrenciler farklıları birer zenginlik olarak görmenin, farklılıklara hoşgörü ve empatiyle yaklaşmanın, çok kültürlü bir dünyada yaşamaya hazır, kendilerini geliştirmiş bir dünya vatandaşı olarak yetişmenin önemini ve avantajlarını vurguladılar. Dünyadaki engelli veya ayrımcılığa uğrayan dezavantajlı birey ve grupların topluma nasıl kazandırılacağı konularının da ele alındığı konferansta dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrenciler hazırladıkları sunumları paylaştılar ve bu konuların üzerinde tartıştılar. Okulumuz IB CAS koordinatörü Berkay Tahtacı’nın danışmanlığında konferansa katılan Cemil Alevli Koleji (IB) 9/A sınıfı öğrencileri Negar Amini, Ahmet Demir, Egemen Deniz, Çınar Çavuşoğlu, Yağmur Buğdaycıgil, Zeynep Düşkün ve C10/A sınıfından Emin Kervancıoğlu okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil ettiler. Konferansta C9/A öğrencisi Negar Amini’nin hazırladığı empati konulu sunum büyük takdir topladı. Konferans sonrası Moskova 21. Yüzyıl Uluslararası Entegrasyon Okulu tarafından okulumuza ve öğrencilerimize katılım ve çalışmalarından ötürü ödül ve sertifikaları takdim edildi.