NEWS

GREAT SUCCESS FROM OUR STUDENTS IN THE WATERLOO UNIVERSITY INTERNATIONAL MATHEMATICS COMPETITION

Our students, who came first in Gaziantep College Foundation Private Cemil Alevli College, achieved great success in the Waterloo University International Mathematics Competition, organized by the Canadian Waterloo University Department of Mathematics, in which approximately 900 thousand students from IB and other international schools participated in each category.

In the competition, GKV Private Cemil Alevli College C10A student İsmail Efe Yıldırım, C11A student Yosun Akdağ and C12A student Serdar Özdem ranked 25% worldwide, making us proud.

Internationally recognized documents and medals were presented to our students who achieved international success, by GKV Private Schools General Manager İsmet Tiryaki, GKV Private High Schools Manager Engin Biba, and GKV Private Cemil Alevli College IB Coordinator Ali Pamuk.

Every year, thousands of students take the exam prepared by the Waterloo University The Center for Education of Mathematics and Computing (CEMC) unit, where students use English mathematical terminology and measure their analytical thinking skills against multiple-choice questions containing 3 categories according to their difficulty level. We congratulate our students and wish them continued success.

ÖĞRENCİLERİMİZDEN WATERLOO ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI’NDA BÜYÜK BAŞARI

Kanada Waterloo Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen dünya genelinde IB ve diğer uluslararası okullardan her kategoride yaklaşık 900 bin öğrencinin katıldığı Waterloo Üniversitesi Uluslararası Matematik Yarışması’nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Cemil Alevli Koleji okul birincisi olan öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attılar.

Yarışmada GKV Özel Cemil Alevli Koleji C10A öğrencisi İsmail Efe Yıldırım, C11A  öğrencisi Yosun Akdağ ve C12A öğrencisi Serdar Özdem dünya genelinde % 25’lik dereceye girerek bizleri gururlandırdı.

Uluslararası başarı elde eden öğrencilerimize uluslararası geçerliliğe sahip belgeleri ve madalyaları, Covid-19 önlemleri dikkate alınarak, GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Engin Biba, GKV Özel Cemil Alevli Koleji IB Koordinatörü Ali Pamuk tarafından takdim edildi.

Öğrencilerin İngilizce matematik terminolojisini kullandığı kendi içinde zorluk derecesine göre 3 kategori içeren çoktan seçmeli sorulara karşı analitik düşünme becerilerinin ölçüldüğü Waterloo University The Centre for Education of Mathematics and Computing (CEMC) birimi tarafından hazırlanan sınava her yıl binlerce  öğrenci katılmaktadır. Öğrencilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.