19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okul bahçesinde şenlik havasında kutlandı. GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Begüm Özkulalı ve GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Ali Ekin İşcan’ın sunuculuğunu yaptığı program Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı.

Liseler Müdür Başyardımcısı Sayın Mevlüt Duman, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Fen 11B sınıfı öğrencisi Dilara Petek, Mesut Tarcan’ın “Bandırma Vapuru” şiirini okudu. Ardından Anadolu 11 B sınıfı öğrencisi Betül Çapkur, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı hakkında bilgi verdi. Sonra Anadolu 11 B sınıfı öğrencisi Ahmet Can Işık, Cahit Külebi’nin “ Bir Gemi Yanaştı Samsun’a” adlı şiirini okudu.

Fen 11C sınıfı öğrencisi Metehan Gökçek, “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni seslendirdi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri, Fen 11C sınıfı öğrencisi Erdem Adıgüzel’in liderliğinde “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı okudu.

Törende yıl içinde etkinliklerde görev alan öğrencilere lise idarecileri başarı belgesi takdim etti. Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin muhteşem gösterisiyle son bulan resmî törenin ardından öğrenciler okul bahçesinde gün boyu devam eden ve eğlenceli birçok etkinliğin gerçekleştirildiği gençlik şölenine katıldılar.