GAZİANTEP KENT KONSEYİ BAŞKANI DR. SAMET BAYRAK’I AĞIRLADIK

Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kent Konseyi Başkanı, Araştırmacı, Dr. Samet Bayrak’ın katılımı ile “Gaziantep Harbi, Gaziantep Harbinin Bilinmeyenleri” konulu konferans düzenlendi. Konferansa GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, öğretmenlerimiz ve lise öğrencilerimiz katıldı.

Fransız ordusunun bu şehri almak için 11 ay bütün gücü ile saldırdığını belirten Dr. Bayrak, “Antep Savunması, bu eşsiz kahramanlığı ile hem kendini hem de Güneydoğu Anadolu'yu düşman işgalinden kurtardı. Kurtuluş ve gaziliğe giden yolda koca bir tarih kitabını dolduracak kadar acı, hüzün veren ancak şeref, gurur ve onur destanı yazıldığını ifade eden Bayrak; “Antep Harbi unutulmamalı, kuşaklar birbirine aktarmalı ve belleklerde canlı tutulmalı. Günümüz olayları ile birlikte değerlendirip yol göstericimiz olmalıdır. Bize bugünleri armağan eden geçmişlerimize sonsuza dek minnet ve şükran borçluyuz” diye konuştu.