HABER ARŞİVİMİZ

MEDYA OKURYAZARLIĞI VE KRİTİK DÜŞÜNME KONULU ATÖLYE ÇALIŞMASI DÜZENLENDİ

Adana Amerikan Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleşen “Medya Okuryazarlığı ve Kritik Düşünme” konulu atölye çalışmasında İthaca Koleji Proje Lideri Chris Sperry misafirmizdi.

Sperry GKV Özel Cemil Alevli Koleji (IBDP) öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği sunumda öğrencilerimize medya okuryazarlığı eğitiminin önemini vurgulamakla birlikte bu tür eğitimler ile tüm yaş gruplarından bireylerin günümüz dünyasında eleştirel düşünebilen, etkili iletişim kurabilen, faal yurttaşlar olmak için ihtiyaç duydukları sorgulama alışkanlıkları ve ifade becerilerini geliştirmeyi amaçlamamız gerektiğini belirtti. 1 saat süren sunum, öğrencilerimizin atölye çalışmaları ile interaktif bir şekilde gerçekleşti.
------------------------

Workshop Session Topic: Media Literacy and Critical Thinking

Christopher Sperry from Adana Ithaca College was our guest at GKV Cemil Alevli College in order to give an interactive workshop on “Media Literacy and Critical Thinking” to our IB students. The workshop lasted an hour with the participation of our students. The main topics discussed were developing habits of inquiry, key questions to ask when creating media messages, critical thinking and 6 key concepts in media analysis.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.