GKV ÖZEL İLKOKULU “İSTİKLAL MARŞI ORATORYOSU”NU SAHNELEDİ

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı(GKV) Özel İlkokulu 2. sınıf öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu İstiklal Marşı Oratoryosu sahnelendi. Düzenlenen törene GKV Özel Okulları Mütevelli – Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nükhet ERSOY, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap ÖZDEMİR, GKV Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, veliler, öğretmen ve idarecilerin yanı sıra öğrenciler katıldı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programında GKV Özel İlkokul Müdürü Sayın Abdullah DAĞLI günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında: “12 Mart 1921’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada Mehmet Akif ERSOY’un yazdığı İstiklal Marşı 724 eser arasında en beğenilen eser olarak milli marşımız olarak kabul edildi. Çok beğenilen İstiklal Marşı mecliste üç kez okunarak dakikalarca ayakta alkışlandı. Mehmet Akif bir ufuk insanıydı ve gerçek bir vatanperverdi. İstiklal Marşı için verilen 500 liralık ödülü çok ihtiyacı olmasına rağmen kabul etmemiş; bu parayı kimsesiz çocuklara ve kadınlara meslek öğreten bir hayır vakfına ve şehit ailelerine bağışlamıştır. Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’i şükran ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin anlatıldığı kısa oyunun ardından oratoryoya katılan öğrenciler İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını seslendirerek izleyenleri adeta büyülediler.