HABER ARŞİVİMİZ

DÜNYA FELSEFE GÜNÜ’NÜ FELSEFE SOKAĞINDA KUTLADIK

1946 yılında Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı, Ioanna Kuçuradi’nin önerisi ve Unesco’nun kabulü ile “Dünya Felsefe Günü” her yıl Kasım ayının 3. Perşembe günü tüm dünyada kutlanmaktadır.

GKV Özel Liseleri Felsefe Öğretmenleri Dilber Göktekin ve Duygu Yıldız koordinasyonunda ve lise öğrencilerimizin çalışmalarıyla oluşturdukları “Felsefe Sokağı”nın açılışı ile Dünya Felsefe Günü’nü kutladı.

Açılışa GKV Özel Liseleri Müdürü Sayın Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Sayın Abdullah Dağlı, Müdür Baş Yardımcısı Mevlüt Duman, Müdür Yardımcıları Nöfer Çiftçioğlu, Engin Biba, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

İnsanı kendi ile buluşturan, “daha iyi insan, daha iyi dünya” vizyonunu gerçekleştirmenin yolu olarak kabul görmüş Felsefe’ye dair oluşturulan sokakta Filozoflar Geçidi, lise 10. ve 11. Sınıf öğrencilerimizin kendi çizimlerinden oluşan Nietzche, Socrates, Hegel, Aristoteles, ilk Türk kadın Filozof Kuçuradi gibi filozofların portre çizimleri ve karikatürleri, Felsefe Ağacı, Erdemler Saati gibi çalışmalar yer almaktadır.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.