HABER ARŞİVİMİZ

ÖĞRENCİLERİMİZ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BARIŞ ELÇİLERİNİ TANITTI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda Rehberlik Zümresi koordinasyonunda hayata geçirilen 'Barış Elçileri' projesi kapsamında Ekim Ayı Barış Elçileri, aralarında Muhammed Ali, Malala Yusufzai, Midori Goto, Leonardo Di Caprio gibi isimlerin de yer aldığı dünyaca ünlü Birleşmiş Milletler barış elçilerini arkadaşlarına tanıttılar.

Öğrencilerimiz, dünya barışına katkı sağlamak, insanlar arasındaki sorunlara çözümler üretmek ve barışın öneminin kavranması yönünde birçok sosyal sorumluluk projesini geliştirmek ve uygulamak üzere seçilen “Barış Elçileri”nin görevlerinin neler olduğunu arkadaşlarıyla paylaştılar.

GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri Fatma Harbiye Hekim, Gökçe Bekar ve Murat Demir yaptıkları açıklamada; “ Kendileri çok küçük ama yürekleri kocaman olan barış elçisi çocuklar, onlar barışın çocukları; Barışa gönül vermiş gönüllüler, dünyanın hiçbir yerinde bir tane bile insanın acı çekmesini, şiddete maruz kalmasını istemeyen ve artık bütün dünya ülkelerinin buna dur diyebileceğini düşünen dünya barış elçileri. Bir gün mutlaka bütün dünyada barışın sağlanacağına yürekten inanan yirmi bir barış elçisi çocuk. Bu çocuklar dünyada barışı sağlayamasalar bile okullarında barışı sağlamak, arkadaşlarının yaşadığı problemlerde onlara uygulanan "Barış Köşesi Projesi”ni kullanarak destek oluyorlar." diye belirttiler.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.