HABER ARŞİVİMİZ

'CAMBRIDGE ENGLISH LANGUAGE ASSESSMENT' SERTİFİKA TÖRENİ

2017-2018 eğitim yılında Cambridge ESOL sınavlarında yüksek başarı gösteren öğrencilerimizin sertifikaları Gaziantep Kolej Vakfı Yabancı Diller Direktörlüğü tarafından düzenlenen törenle takdim edildi. Törene GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan, GKV Yabancı Diller Direktörü Sayın Cristina Gültekin, okul müdürleri, İngilizce Öğretmenleri, öğrenciler ve velilerimiz katıldı.

GKV Yabancı Diller Direktörü Cristina Gültekin yaptığı açıklamada: “ Gaziantep Kolej Vakfı Özel okulları olarak her yıl Cambridge Üniversitesi Sınav Değerlendirme kuruluşu işbirliği ile yapılan Cambridge sınavlarına farklı seviye gruplarında katılmaktayız. İngilizce öğrenimi uzun ve önemli bir süreçtir. Çocuklarımızın bu eğitime erken yaşta başlaması büyük bir şanstır. Bu süreçte her seviyede ölçme ve değerlendirmenin yapılabilmesi çok önemli bir ayrıcalıktır. Bu sınavlar yabancı dil eğitiminde esas olan dinleme-konuşma/okuma-yazma gibi dört temel beceriyi ölçmektedir.

Sınavlar bizim dışımızda Cambridge Üniversitesi’nin Türkiye yetkilisi olan kuruluşların görevlendirdiği gözetmenler tarafından uygulanmaktadır. Yine Cambridge Üniversitesi tarafından yetkilendirilmiş bağımsız öğretmenler tarafından konuşma becerileri ölçülmektedir. İngiltere’ye gönderilerek değerlendirmeleri yapılmaktadır. Bugün burada dünyanın dört bir yanında düzenlenen Cambridge English sınavlarına giren ve kendi yaş grupları içinde başarılar elde eden öğrencilerimizi kutlamak için bulunuyoruz. İngilizce eğitiminde başarıyı teşvik eden, öğrencilerimizin uluslararası platformda seviyeleri gösteren ve yine uluslararası geçerliliği olan bu sınavlara geçtiğimiz yıl üç kategoride katıldık. Bu seviyeler Starters/ Movers ve Flyers düzeyleridir. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında bu seviyelerin devamı olan Ket ve Pet düzeylerinde de katılım sağlanacaktır.Bu çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyor ve tüm öğrencilerimize başarılı bir yıl diliyorum”dedi.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesinin bir departmanı olan “Cambridge English Language Assessment” tarafından ilkokul ve ortaokul düzeyinde uygulanan Cambridge English: Key (KET), Cambridge English: Preliminary (PET) ve Young Learners (YLE) sınavlarına hazırlanan GKV Özel İlkokul ve Ortaokul öğrencileri başarılarını aldıkları sertifikalar ile taçlandırdı.

GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin modern dans gösterileri ile renklendirdiği törende emeklerinden dolayı tüm ilkokul ve ortaokul İngilizce öğretmenlerimize Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can Hoşcan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Uluslararası alanda önem taşıyan Cambridge sınavlarında başarılı olan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.