HABER ARŞİVİMİZ

TARİHİ KONAK GKV SANAT ŞÖLENİ İLE RENKLENDİ

GKV Özel Okullarının tüm birimlerinden Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinden oluşan 97 kişilik Sanat Kulübü öğrencileri, Görsel Sanatlar Öğretmenleri rehberliğinde Tarihi Cenani Konağı’nı renklendirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile düzenlenen, Mozaik, Ebru Sanatı, Mandala, Modelaj, Seramik, Tasarım ve Filografi atölyelerinden oluşan canlı performanslar, konağın tarihi atmosferi ile sanatın çeşitliliğini bir araya getirdi.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Sayın Doç. Dr. Ayhan DOĞAN’ın da katıldığı sanat şöleninde GKV Özel Liseleri ve Ortaokulu öğrencilerimiz Filografi tekniğini kullanarak Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve kurucumuz Merhum Cemil ALEVLİ portrelerini tasarladı.

*Sahip olduğumuz kültürel miraslardan birisi olan Tarihi Cenani Konağı tarih ve sanatın iç içe yaşatıldığı bir konak. İki yüzyıla yakın geçmişe sahip bu yapı Cenani ailesi tarafından 2007 yılında Gaziantep Üniversitesi'ne bağışlandı ve kültür-sanat merkezi olarak hizmete açıldı.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.