HABER ARŞİVİMİZ

EĞİTİM KOÇU KORAY VAROL’DAN BAŞARMANIN KOLAY YOLU

Eğitim Koçu ve Yayıncı Koray Varol Özgüven + Motivasyon + Odaklanma = Başarı formülü üzerinden başarmanın kolay yoluna dair öğrencilerimize önemli tavsiyelerde bulundu.

GKV Özel Ortaokulu 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen seminerde Varol her çocuğun başarılı olmak istediğine ancak sadece bazı çocukların bu başarı hedefini yakalayabildiğine değindi.

Varol öğrencilerimizle şu bilgileri paylaştı: 
“ Başarı, her çocuk için ayrı tanımlansa da var olan durumun gidebildiği en iyi yere gitmesi için yapılacak temel davranış biçimleri vardır. Sınava hazırlık sürecinde; sizlerin ders dinleme potansiyelinizi yükseltmek, tekrar mekanizmasını iyi kurmak, çözdüğünüz soru sayısını arttırmak, sınava odaklanmasını sağlamak gibi konular son derece önemli. Bu seminer ile sizlere hem dikkat etmeniz gereken kritik noktaları anlatacağım hem de motivasyon odaklı özel bir çalışma yapacağım. 
Başarılı öğrencilerin genel özelliklerini incelediğimizde onları başarıya götüren davranışların altı basamaklı bir sistemden oluştuğunu söyleyebiliriz. Elbette başarıyı getiren pek çok değişken söz konusudur ancak bugün sizlere davranışsal modelleri öne çıkaran bir boyuttan bahsetmek istiyorum.
Başarılı öğrenciler öncelikle derslerini çok iyi dinliyor, derslerini dinlerken önemli gördükleri yerleri not alıyor ve anlamadıkları yerleri öğretmenlerine soruyorlar. Başarılı öğrenciler evlerine döndükleri zaman öncelikle iyi bir tekrar yapıp sonrasında çok sayıda pratik yapıyorlar. Pratik yapma sürecini okul ödevlerini yapmak veya çok sayıda soru çözmek olarak düşünebilirsiniz. Başarılı öğrenciler, çok soru çözdükten sonra yapmakta zorlandıkları alanları belirleyip bu alanla ilgili aklına takılanları okulda öğretmenlerine ve arkadaşlarına soruyorlar.

Başarılı öğrencilerin altı özelliğini şöyle sıralayabiliriz:
1. Okulda dersi iyi dinliyorlar.
2. Çok iyi not tutuyorlar.
3. Anlamadıklarını düşündükleri yerleri soruyorlar.
4. Eve döndüklerinde önce tekrar yapıyorlar.
5. Çok sayıda soru çözüyorlar.
6. Yapamadıkları yerleri öğretmenlerine, arkadaşlarına soruyorlar.

Ailelerinize de buradan mesaj vermek isterim. Çocuklarına ‘’nasıl öğrenileceğini’’ iyi anlatabilen ailelerin çocukları okul sürecinde çok daha rahat ve iyi öğrenebiliyor. Çocuğumuza yemek yemeyi, yatağını toplamayı, misafir geldiği zaman neler yapması gerektiğini öğrettiğimiz gibi okulda nasıl daha iyi öğrenebileceğini, anlamadıklarını nasıl soracağını da öğretmemiz; çocuğumuzun öğrenme süreçlerinde zorlanmaması ve başarılı bir eğitim hayatına sahip olması için çok faydalıdır.” dedi.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.