GKV HİZMET İÇİ EĞİTİMLERİ: “ÜST DÜZEY DÜŞÜNME BECERİLERİNİN ÖLÇÜLMESİ”

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğretmenlerine yönelik Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri A.B.D. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersoy KARABAY’ın konuşmacı olarak katıldığı “Üst Düzey Düşünme Becerilerinin Ölçülmesi” konulu hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde öğrencilerin problem çözme, eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme başta olmak üzere önemli üst düzey düşünme becerilerinin ölçülmesi konuları ele alındı. Sayın Karabay, ülkemizde ulusal düzeyde uygulanan sınavlarda kullanılan çoktan seçmeli test maddelerinin üst düzey düşünme becerilerinin ölçülmesi açısından sınırlı kaldığı vurgusunu yaptı. Bunun yerine açık uçlu soruların kullanılması gerektiğini ifade eden Karabay, kullanılan her soru türünün her kazanıma uygun olmayabileceğinin de altını çizdi.