HABER ARŞİVİMİZ

ÖĞRENCİLERİMİZ III. ALMAN LİSESİ EĞİTİM FORUMU’NA KATILDI (ALEF III)

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri EYP (European Youth Parliament) Kulübü 22-25 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleşen III. Alman Lisesi Eğitim Forumu’na (ALEF III) katıldı.

GKV Özel Okulları Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Burcu Altınbaş’ın rehberliğinde foruma delege olarak katılan Anadolu ve Fen Lisesinden Cansu Erpolat, Zeynep Karakaş, Elif Yıldız, Barış Borlu, Fahri Açıkgöz, İlker Ersan ve Cemil Alevli Kolejinden Mithatcan Albayram, Cemal Bayraktar, Zülay Önen yüksek performanslarıyla dikkat çekti.

Fen Lisesi 12B sınıfı öğrencisi Dilara Petek, Cemil Alevli Koleji 12A sınıfı öğrencisi Ece Yağcı, Cemil Alevli Koleji 10A sınıfı öğrencisi Yeliz Müftüoğlu 4 gün süren konferans boyunca günlük olarak gazetelerin çıkarılmasından sorumlu olan medya ekibinde gazeteci olarak yer aldılar.

GKV Özel Cemil Alevli Kolejinden 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başarıyla mezun olarak Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşen değerli öğrencilerimizden Berhan Öngen ise foruma (Yeditepe Üniversitesi Çeviri Bilimi) Video Editörü olarak katıldı.

Öğrencilerimiz Ulusal Forum’un hem yönetici hem delegasyon ekibinde yer alarak üstün başarı gösterdi ve bizleri oldukça gururlandırdı.

Gençler forumda bölgesel kalkınma, cinsiyet eşitliği ve kadın hakları, kültür, toplum sağlığı, ekonomi, suç faaliyetlerinin önlenmesi, sivil hak ve özgürlükler, çevre ve dış ilişkiler komitelerini oluşturarak bu komitelerle ilgili önceden belirlenen sorunlar üzerine çözüm önerileri aradılar; düzenlenen oryantasyon eğitimi ile komitelerinde tanışma, kaynaşma ve konuları gözden geçirme etkinliklerinde bulundular. Komite çalışmalarında oldukça demokratik bir havada komite sorunlarını dinleyip bu sorunlara çözüm önerileri geliştirdiler.

Forumun son gününde komite sözcüleri çözüm yönergelerini diğer komitelere sundu. Öğrenciler komite yönergelerini soru-cevap şeklinde tartıştı, ardından yönergeler oylamaya sunuldu ve Dış İlişkiler Komitesi en yüksek oyu aldı. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin öz güven duygularının gelişimine paralel ülke sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri ve sorunlara çözüm üretebilmeleri açısından da büyük önem taşıyor. Ekip ruhu ile yürütülen çalışmalarda yeni arkadaşlıklar ve dostlukların da kapıları aralanırken öğrencilerimiz ülke ve dünya politikaları hakkında da bilgi sahibi oluyorlar. Önümüzdeki süreçlerde bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceğiz.


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.