HABERLER

GKV ÖZEL ANAOKULU VELİLERİ ANAOKULU İDARECİ VE ÖĞRETMEN KADROSU İLE BİR ARAYA GELDİ

GKV Özel Anaokulunda düzenlenen tanıtım toplantısında velilerimiz 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi açılışı öncesinde tüm anaokulu eğitim kadrosu ile tanışma fırsatı yakaladı.

Okula uyum sürecinin bir parçası olan tanıtım toplantısına GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen BULUT, anaokulunda görev yapan tüm sınıf öğretmenleri, Yabancı Dil, Spor, Sanat, Rehberlik alanındaki eğitim kadrosu yer aldı.

Öğretmenlerimiz yeni dönemde uygulanacak eğitim-öğretim programları, sosyal faaliyetler, uyulması gereken okul kuralları konusunda tüm katılan velileri aydınlattı.
GKV Özel Anaokulu Müdürü Sayın Gökçen Bulut velilere yönelik yaptığı konuşmasında yeni döneme yönelik yaz boyunca yaptıkları hazırlıklardan, akademik hedeflerden ve anaokulunda uygulanan eğitim yaklaşımlarından bahsederek tüm eğitim kadrosunu tanıttı.

ANAOKULUNDA YENİ DÖNEM MONTESSORI, GEMS, PRESCHOOL PRODIGIES, SOSYAL ve DUYUŞSAL ÖĞRENME PROGRAMLARI İLE BAŞLIYOR

Bulut yaptığı konuşmasında; “GKV Özel Okulları olarak öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerinin anaokulundan itibaren ele alınması gerektiğine inanıyoruz.

Dolayısıyla GKV Özel Anaokulunda hayata geçirdiğimiz eğitim yaklaşımları ve uygulamalar ile öğrencilerimizi bir sonraki eğitim basamağı olan ilköğretim basamağına en doğru şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda çocukların daha bağımsız ve liderlik becerileri ile öne çıkması, sakin ve özgür bir ortamda öğrenmenin gerçekleşmesi ve çocukların bireysel farklılıklarına odaklanmak amacıyla Montessori yaklaşımını hayata geçirdik. Bu yaklaşımda Matematikle ilgili kavramları Montesorri metaryalleriyle eğlenceli hale getirerek daha somut bir öğrenme gerçekleştirmeyi sağlıyoruz. Anaokulu öğrencimizi bu sayede bir sonraki eğitim basamağı olan ilköğretime hazırlıyoruz. Diğer hayata geçirdiğimiz model olan GEMS (Great Explorations in Math and Science) Eğitimi ile çocukların küçük yaşlarda bilim ve deneylere ilgi duymasını sağlıyoruz.

21. yüzyıl çocuklarının eğitimcileri olarak yeni dünya bizden akademik başarıya odaklanmamızı beklese de geleceğin yetişkinlerini yetiştirmek esas odak noktamız. Sosyal ve Duygusal Öğrenme programıyla amacımız öğrencilerimizin empati kurma, şefkat gösterme, akranlarıyla iyi geçinme, zorbalıktan kaçınma, öfke yönetimi, kendini sakinleştirme gibi özelliklerini geliştirmektedir.

Bu derste, öğretmenlerin öğrencileri ile kuracakları ilişkilerde ve sınıflarında sosyal duygusal öğrenme becerileri ve duygusal zekayı içeren teknikleri uygulayacağız.

Öğrencilerimizin sanat alanındaki gelişimlerini desteklemek amacıyla PreSchool Prodigies sistemini uygulayacağız. 4-13 yaş çocuk grubunu kapsayan program ile çocuklarımıza müziğin eğlenceli yanını göstererek müzikal becerileri ve öğretileri kazandırmayı hedefliyoruz.

Dönem içerisinde sizlerle tekrar bir araya gelerek, sizlerle koordineli bir şekilde sürdüreceğimiz eğitim döneminin başlamasını heyecanla bekliyoruz. Tüm bu çalışmaları elbette desteğinizle hayata geçireceğiz. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin hepimize başarı ve mutluluk getirmesini dilerim” dedi.

 


 

© Copyright Gaziantep Kolej Vakfı | Tüm Hakları Saklıdır.