GKV'NİN MİNİK PANDOMİM SANATÇILARI

Pandomim sanatçısı Murat Doğan ve arkadaşları GKV Özel Anaokulu öğrencilerimiz için sahne aldı. Öğrencilerimizin sürpriz kostümleri ile karşılaşan sanatçılara okulumuzda sergiledikleri değerli performanstan dolayı teşekkür ederiz.

Pandomim hakkında:

Pandomim (Pandomima) en basit anlatımıyla; sözsüz tiyatro oyunudur. Kısaca "mim" olarak ifade edilir.

Pandomimde sanatçı, yüz mimiklerini, el, kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalışır. Bir anlamda pandomim, evrensel bir tiyatro dili olarak kabul edilir.

Milattan önceki dönemlerde Mim sanatının uygulandığı görülmüştür. Mim sözcüğü "taklit etmek" veya "temsil etmek" anlamına gelen Grekçe "mimeisthai" sözcüğünden gelir. Fransızca "pantomime" kökenli bir sözcüktür.

En ünlü pandomim sanatçılarına örnek olarak Marcel Marceau Charlie Chaplin, Laurel ve Hardy sayılabilir.

"Sessiz dil" pandomim, 17. yüzyıldan sonra, bale içinde de yer almaya başlamıştır.

Örnek bazı pandomim ifadeleri

* Bir elin yürek üzerine konması "aşk" duygusunu ifade eder.

* Gözler üzerine yerleştirilen ellerin aşağıya dogru çekilmesi "gözyaşı" izlenimi verir.

* Sıkılmış yumrukların baş üzerinde sallanması "öfke"yi anlatır;

* Ağzını ve gözünü kocaman açmak şaşkınlığı belirtir.