GKV'DE KODLAMA EĞİTİMİ ANA SINIFINDA BAŞLIYOR

Öğrencilerin gelişen teknoloji ve bilişim dünyasından daha iyi yararlanmaları ve gelecek yaşamlarında bu sistemlere hakim olabilmelerini amaçlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, kodlama eğitimine ana sınıflarından itibaren vermeye başladı. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Bahar Birimoğlu Başar, kodlama eğitiminin öğrenciler için büyük önem taşıdığını ve 21.yüzyılın olmazsa olmazları arasında yer aldığını ifade ederek uygulamanın yıl boyunca devam edeceğini ifade etti.

Çocukların erken yaşlarda sistematik düşünme ve problem çözme becerisi kazanmasında önemli yeri olan kodlama eğitimi, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Anasınıfından itibaren başlıyor. Anaokulu öğrencilerinin kodlama eğitimine büyük ilgi gösterdiğini anlatan öğretmen Bahar Birimoğlu Başar, "Öğrencilerimizin bilişsel ve algoritmik düşünme becerisini geliştirmek, sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler olmalarını sağlamak için kodlama eğitimlerine ayrıca önem veriyoruz. Anasınıfında başlayan kodlama eğitimi ilkokul ve ortaokul yıllarında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersleri ile devam ediyor. Kodlama öğrenmenin bir dil öğrenmek kadar gerekli ve önemli olduğunun farkında olan bir kurum olarak, yeni eğitim öğrenim dönemimizde de eğitimlerimizi daha da arttırarak ve geliştirerek devam edeceğiz. Öğrencilerimiz bilgisayar laboratuvarında bilgisayar ile aynı dili konuşarak, ayrıca kodlama mantığı ile de eğlenerek üst düzey öğrenme sağlayıp, kendi oyunlarını ve uygulamalarını yapmayı ve hayal güçleri ile üretmeyi öğrenecek. Kodlama dersi ile öğrencilerimizin analitik ve eleştirel düşünme, problem çözebilme ve tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerileri kazandırmayı hedeflenmektedir" diye konuştu.